Lakshmi med Lotusen

söndag 24 januari 2010

Tack "Hope for Haiti" och alla som ställde upp på galan och för Haitierna!

Idag går mina tankar till alla stackars drabbade människor utan tak, mat, vatten och mediciner på Haiti.

Jag såg galan på MTV i natt och en hel del på tv4:s nyhetsmorgon special med insamling till många olika hjälporganisationer som försöker hjälpa alla nödställda på Haiti nu.

Det är underbart med alla kändisar och medier som samverkar för att hjälpa de som blivit av med hela sin trygghet på Haiti nu. "Det finns människor som bryr sig" som George Clooney sa.

Tack alla "vardagshjältar" som ger upp allt och åker till Haiti för att rädda och hjälpa alla som lider och har det svårt nu!

MEN..Det är fruktansvärt med de som försöker lura de som vill hjälpa till med bidrag på olika sätt (via mejl och Facebook bl a). Hur kan man leva med att stjäla pengar som skulle blivit bidrag till människorna på Haiti. Dvs människor som blivit av med allt och hur kan den tjuven rättfärdiga sin egen profit??!! Hur är en sådan människa skapt egentligen?!

Men till er alla som fortfarande är humana: Fortsätt att skänka pengar och gör vad ni kan för att hjälpa alla på Haiti att börja om igen. Men skänk pengarna till välkända organisationer genom svenska tv-kanaler och kolla upp vilka mottagarna är innan du skickar bidraget!

Aftonbladet har samlat info om de olika hjälporganisationerna dit du tryggt kan skicka dina pengar och om hur fruktansvärd katastrofen på Haiti egentligen är.

Så fortsätt att skänka pengar till Haiti för det kommer att ta lång tid innan de får mat och tak över huvudet igen och det behövs innan orkanerna kommer och blåser bort de tältläger de nu kommer att få bo i innan dess!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar