Lakshmi med Lotusen

fredag 3 september 2010

Ett mänskligare Sverige efter valet!

Bra sagt!
Ja, det är rätt väg Mona Sahlin och en Lex Jörg är nog vad som behövs för att sätta P för alliansregeringens stupstock och FKs tillämpning av alliansens nya sjukförsäkringspolitik som Reinfeldt ljög om i svt igår kväll.

För om alliansregeringen verkligen tycker att de sjuka ska få stanna hemma, så krävs ett tydligare förtydligande av den nya sjukförsäkringslagen än den de gjorde i julas. När de bara tyckte att hospitaliserade och akut cancersjuka skulle få ha rätt att behålla sin sjukersättning och inte prövas mot hela arbetsmarknaden.

En anställd på FK skrev på chatten under svts valutfrågning av Reinfeldt igår om att att FK fortfarande har tydliga direktiv om att pröva alla sjuka mot hela arbetsmarknaden och alltså utförsäkras på samma sätt som innan regeringen gjorde sitt meningslösa utspel i julas!

Exemplet om Strokeläkaren Dr. Jörg Teichert från Dalarna(Lex Jörg) som tvingas sluta som läkare och börja på Samhall för att han bara har 75 % arbetsförmåga kvar efter sin stroke är ju bara ett ytterligare hårresande exempel på regeringens häxjakt på de sjuka och svaga, vilket ska finansiera deras skattesänkningar!

Nej upp på barrikaderna igen och revoltera! För borgarna vill ta oss tillbaka till 1800-talet igen och beröva arbetarna på alla friheter och rättigheter de skaffat sig genom de senaste 100 åren genom arbetarrörelsen, vänstern, Socialdemokraterna och fackrörelsen. Så rösta röd grönt den 19 september om du vill ha ett mänskligare Sverige även för de sjuka, svaga och äldre!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar